2009-04-30

Nu blommar körsbärsträden!

Det började i lördags när vi hade bokloppis!

Man kunde nästan se hur blommorna bröt sig ur sina höljen. Nu är det som vackrast, och blommornas färg lyser fint mot bibliotekets mossgröna puts, men kronbladen börjar sakta men säkert singla i väg för vinden och visa sig som små skära stänk på gatubeläggningen.

Jag har för mig att det var sådana här träd som skulle kanta stortorget i Örebro om de styrande hade fått som de ville. Undrar om de tänkte på att underbart är kort! Det hade blivit en tillfällig färgexplosion i stenöknen, men under resten av året inte så mycket att hurra för.

Idag, valborgsmässoafton, är det ganska lugnt hos oss. Ett och annat barn som fyller kassen med böcker inför 4 dagars lov, samt "turistsamtal" om Kumla.

Ett bokförslag (som vittnar om att mångkulturen i Sverige sättter sina avtryck):Namnguiden - 3142 namn från alla världens hörn av Solveig Norberg (Kakao förlag Malmö)
Tomas

2009-04-07

Rensa och förnya i dina bokhyllor!

Tag kassen med utrensade böcker och annat läs- och hörvärt till biblioteket lördagen den 25 april! Mellan kl 10 - 14 hyr du ett bord för 50 spänn och säljer det du vill bli av med. Du sätter själv priset på det du har att erbjuda. Samtidigt säljer biblioteket gallrade böcker.
Vi bjuder på underhållning och Café o le har specialerbjudande för den fikasugne!
Vill du vara med så boka bord på telefon 019 - 58 81 90
Bilden lånad här.
Tomas
som helst vill göra musikfynd, men en begagnad bok om mindfullness går oxå bra!
(Men jag tvivlar egentligen eftersom tankar om att leva i nuet är på ropet nu)

PS. Det här är vårt sätt att fira Världsbokdagen som infaller torsdagen den 23:e!DS