2008-02-29

Skivspisarkväll

En kollega till mig tyckte att medelåldern var hög när folket började strömma in till vår skivspisarkväll. Men med tanke på den musik som skulle spelas så skulle man bli mer förvånad om det dök upp en drös med tonåringar istället! 50-talsrock och 60-talspop gällde denna kväll!
Nicklas Norén hade man sin gamla, batteridrivna grammofon som bara gick på 45 varv. Läge för singlar och EP:s med andra ord! Nicklas berättade om hur han blev fast i början av 80-talet. The Whos Quadrophenia och modsstilen blev hans grej. Scooter, snygga frisyrer och musik från popens guldålder, enligt honom 1964 - 66. Många skivor snurrade förbi, kända som mindre kända band.
Efter en liten paus där publiken hade tillfälle att kolla utställning med skivomslag och fika lite, så var det dags för Christer Folkesson att sjunga och berätta om Buddy Holly. hans inverkan på rockhistorien kan inte underskattas. Han spelade in 97 låtar innan han tragiskt gick bort vid 22 års ålder.
Hans Bengtsson berättade om sin skivsamling med tyngdpunkten lagd på 50-tals skivorna. En artikel om hans samlande finner du här.

Sammantaget en lyckad kväll.

En batteridriven skispelare vore inte dumt...

Tomas
Bilden lånad här.

Inga kommentarer: